Over KiVaDa Ulft

Over KiVaDa Ulft

Wij zijn KiVaDa Ulft. Een stichting die het jaarlijks terugkerende zomerkamp in Ulft organiseert. De naam KiVaDa staat voor Kinder Vakantie Dagen. Hoewel de kersverse stichting in 2014 is opgericht, worden al sinds de jaren ´60 activiteiten georganiseerd voor kinderen van groep 3 t/m 8.

Onder leiding van KiVaDa Ulft wordt in de laatste week van de bouwvakvakantie het terrein aan de Waalstraat jaarlijks omgebouwd tot een waar kinderdorp. Het kinderdorp bestaat uit houten hutten, die door de kinderen zelf met behulp van vrijwilligers worden gebouwd. Ieder jaar wordt er op voorhand door de vrijwilligers een thema voor het kinderkamp gekozen. Het thema vormt de rode draad door deze week vol plezier. De kinderen worden tussen het bouwen van de hutten door verwend met speur- en griezeltochten. Ook zullen er gedurende de week acteurs aanwezig zijn, die voor de nodige entertainment zorgen. In de toekomst willen wij onze activiteiten zelfs gaan uitbreiden.

Om dit te kunnen doen hebben we uw hulp nodig. Wij zijn volledig afhankelijk van giften en sponsoren. De KiVaDa draait uitsluitend op de kracht van vrijwilligers en ontvangt vooralsnog geen overheidssubsidie. Door de nauwe samenwerking met ondernemers wordt het mogelijk gemaakt honderden kinderen een week vol plezier te laten beleven.